Varukorg  

Inga produkter

0 SEK Leverans
0 SEK Skatt
0 SEK Totalt:

Priser inkl. moms

Till kassan

Kategorier

Egna tester

Vad roligt att du hamnade här! ;)

På den här sidan delar vi våra kunders upplevelser om produkterna samt även våra egna tester. Vi delar både problem som brukar eller kan uppstå vid fel användning samtidigt som vi förklarar hur man SKA använda produkterna! Helt enkelt en hjälp sida som skapats för att underlätta era val av produkter och dess användning! Har ni också erfarenheter att dela får ni mer än gärna maila dessa till oss så kanske de hamnar här!

CHROME CRYSTALACK

Självklart att vi testade och använder själva de populära, läckra färgerna av ChroMe gellack familjen! Det är känt att ChroMe är väldigt känslig för rätt användning! När jag första gången använde den så tog jag one step crystalack som bas, härdade, tog två lager av chrome, målade kanterna förstås, (härdade emellan) tog chrome ”0” som det ska o härdade sen trodde jag att allt är som det ska och förväntade mig lika lång hållbarhet som vid vanliga crystallack eller one step crystalack. Givetvis använde jag på mina egna naturliga naglar utan förstärkning… Det blev inte så bra… Efter bara tre dagar började den spricka och stora delar lossnade av det översta lagret… Lösning: man ska ALLTID ha förstärkning på naturliga naglar i form av akryl eller gel INNAN man målar dem med ChroMe eftersom detta härdar till en hård yta som inte kan ta upp naturliga naglars rörelse. Sen ska man INTE måla kanterna med själva färgen utan BARA med basen (som är one step crystalack ”0”) och med sin egen top (ChroMe ”0”) Man ska applicera alla ChroMe färg JÄTTE TUNT annars härdar den inte och den är faktiskt snyggast i tunna lager! Bra att veta att man kan vidare dekorera naglarna ovanför ChroMe top (”0”) med vad man vill, ROYAL, one move, aquarell… Värt att använda den rätt då resultatet blir HELT ENASTÅENDE!!!

BASE GEL

Bra att veta om Base gelen: Förutom att den utgör baslagret under gel behandling så kan med fördel använda den som bas även under Crystalack (Gel-lack) istället för Crystalack ”0”. Beskrivning: efter att naglarna är förberedda för gel/gellack applicering så penslar man Primer acid free (jätte tunt) på naturliga nagelplattan och utan att vänta på torkningen kan man applicera Base gelen som ska härdas i 2-3 minuter. Sen fortsätter man med vidare behandling som vanligt!

PRIMER ACID FREE

Ja… Här har vi något roligt… En mycket populär produkt och det finns en anledning till det! Primer acid freen funkar som lim mellan den naturliga nagelplattan och konstmaterialet! Det är dock INGET LIM! Mycket viktigt att tillägga; använder man för mycket (tjockt lager) så når man motsatta effekt därför ska man verkligen dra av penseln flera gånger på halsen av burken innan man penslar in nagelplattan med den! Den är väldigt mångsidig då och funkar UTMÄRKT ihop med alla sorts akryl, alla sorts gel samt Crystalack (Gel-lack). En riktigt Jolly Joker alltså!!

TOP SHINE CLEAR GEL

Ännu en populär produkt… Top shine är väldig populär för sin höga lyster och för att efter härdning blir det ingen kladdig yta kvar. Härdar helt på 2-3 minuter i UV LAMPA eller 1 minut i LED lampa dock kan man inte använda som top till alla sorters konstmaterial. Går mycket bra ihop: alla sorters builder gel samt akryl. Går inte ihop med -Crystalack, -chrome, -one step crystalack… Den ska alltså appliceras bara på yta som är hård/fast som en förstärkning/förlängning av gel eller akryl! Top shine blir så hård och skyddande så när kunderna kommer tillbaka efter 4-7 veckor så är den fortfarande LIKA blank som när de gick från salongen! Det gillas.

ROYAL GEL

Royal gel är verkligen en riktig mångsidig färggel!!! Förutom att den går att kombinera med alla sorters builder gel så funkar den UTMÄRKT som ytdekoration och då är det viktigt att tillägga att det fäster till både matt och blank yta, dvs att man behöver INTE buffa upp ytan innan appliceringen utan det är bara att dekorera! Passar utmärkt till one move teknik precis som till non figurativ dekorationer då den täcker helt även i jätte tunna lager. Lämnar inga kladdiga ytor efter sig, och behöver alltså inte torkas med cleanser. Härdas i 2-3 minuter i UV lampa eller 1 min i LED lampa.

HÄRDNINGS TIDER LED VS UV LAMPOR

Viktigt att veta: När vi anger härdnings tiden på en viss gele så begränsar vi mellan två intervall då MYCKET HÄNGER PÅ hur din lampa är! Förklaring: har du en äldre modell eller bulberna är gamla så ska den givetvis vara inne lite längre tid än om du har en riktig vass UV lampa. Samma sak gäller LED lampor!

ONE STEP CRYSTALACK

Egen test: Täcker mycket bra, räcker verkligen med ett lager och härdas till en blank, HELT kladdfri yta! Smidig! Dock märkte vi att om vi använder ett lager top (one step crystalack ”0”) så håller lystern MYCKET längre!!! Flera veckor!!! Inte alla färger behöver målas över men toppen skadas ju inte så vi brukar själva använda det! Snabbt och smidigt! Håller i 4-5 veckor lätt…

PENSEL

Gel pensel

Att sköta om penslarna är inte så enkelt som man tror. Viktigt att förstå att alla INTE SKÖTS PÅ SAMMA SÄTT! Om vi börjar med gelé: Den viktigaste är att man ALDRIG tvättar dem med cleanser! Vi som utbildar har varit med om att elever som kommer på come on over kurs (utbildad av ett annat märke) torkar ofta ut sina penslar med cleanser… Vi var chockade över att se det först då cleansern löser upp gelen så varför ska man torka penseln med det???? Tänk efter… Torkar man penseln med cleanser sen stoppar man i den i gele burken med medel på som löser upp det… Hmm. Inte smart! Den kan i sin tur orsaka bubblor/släpp samt hindra gelen att härda helt. Dessutom förkortar du dina penslars livslängd. Och då nämnde jag inte att efter bara ett par veckor kommer penseln ser ut som ett palm träd! GÖR ALDRIG DET! Men hur ska man göra då? Jo, man torkar den försiktigt med BARA mjukt torkpapper. Gör man det och har koll på stråna när man sätter på locket kan man ha en riktigt trogen gele pensel i flera månader, även flera år! Förutsatt att penseln är av bra kvalité!! Känner man sig ändå säkrare av att tvätta ur den ibland får man torka den med penselcleanser och sedan torka med torkpapper. Pensel- cleanser är gjord just till det och skadar inte penselns strå som cleanser.

Akryl pensel

Tvätta den ENDAST i liquid! Tvättar man ur den noga både under och efter användning och använder den med mjuka rörelser så har man en trogen penseln i flera år! Så enkelt är det!

Dekorations pensel

Här har vi två kategorier: gel dekorationspensel ska skötas på samma sätt som alla andra gele penslar Dekorations penslar (vattenbaserad dek.) ska tvättas med vatten. One move pensel: Då ackryl färg (som one move färgen heter) torkar väldigt snabbt så ska den torkas ur noggrant med vatten under användning. Dessutom finns det ett medel som förhindrar färgen att torka snabbt samtidigt som den sköter om stråna på penseln. Annars är det viktigt att ALLTID tvätta penslarna en gång extra innan man lägger undan dem. Så, nu hoppas jag att min lilla beskrivning var till hjälp för Er som vill ta hand om era verktyg. ;)